Idén Budapesten, május 4-én és 5-én kerül megrendezésre a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC), melynek vendége a washingtoni székhelyű The Heritage Foundation. A CPAC eredetileg az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ a magyar fővárosban.

The Heritage Foundation az Egyesült Államok legbefolyásosabb közpolitikai szervezetei közé tartozik. Jelentős szerepre a Reagan adminisztráció alatt tett szert, de azóta is javaslatait egyetlen konzervatív elnök sem hagyta figyelmen kívül. Tagjai világhírű szakértők – akik nagy tapasztalattal rendelkeznek az üzleti életben, a kormányzatban, a katonaságban, nonprofit szervezetekben, a tudományos életben és a kommunikációban – az Amerika előtt álló problémákra adott innovatív megoldásokon dolgozva.

The Heritage munkatársa, Jonathan Butcher május 4-én az MCC Tanuláskutató Intézetének vendége is egyben, az Intézet igazgatójával pódiumbeszélgetésen vitatja meg a 21. század kihívásaira adható oktatáspolitika és a konzervatív válaszokat. Beszélgetőpartnere: Setényi János, a Tanuláskutató Intézet igazgatója.

Jonathan Butcher a The Heritage Foundation oktatáspolitikai vezető kutatója. Ő a Splintered: Critical Race Theory and the Progressive War on Truth c. könyv szerzője. A South Carolina Public Charter School District igazgatótanácsának tagja, az Egyesült Államok oktatáspolitikájának kutatója.

A beszélgetés angol nyelven zajlik.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

REGISZTRÁCIÓ