A májusban hivatalba lépett kormány miniszterei a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti, illetve regionális központjaiban ismertetik céljaikat, beszélnek területükkel kapcsolatos feladataikról, jövőképükről. Az MCC az egész országra, valamint a határon túlra is kiterjedő tehetséggondozó hálózattal rendelkezik, így a programsorozat kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatal tehetségek minél szélesebb körben megismerhessék a nemrégiben kinevezett állami vezetők kormányzással kapcsolatos terveit.

A Mathias Corvinus Collegium felkérésére eddig már 5 tárcavezető beszélt terveiről, a programsorozat következő állomásán Palkovics László mutatkozik be az érdeklődőknek.  A technológiai és ipari miniszter várhatóan arról is szól majd, hogy milyen hatással lehet a kialakuló energiaválság Európára és hazánkra, valamint hogy mindez mennyire befolyásolja a klímacélok megvalósulását.

Palkovics László mérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Karán szerezte, ahol több alkalommal tanszékvezetőként is dolgozott. Volt a Kecskeméti Főiskola stratégia rektorhelyettese és a Széchenyi István Egyetem kutatóprofesszora is. 2007-től a Magyar Tudományos Akadémia levelező, majd 2013-tól rendes tagja. Széleskörű tapasztalatokat szerzett a vállalati szektorban is: a Knorr-Bremse európai kutatási és rendszerfejlesztési igazgatójaként is tevékenykedett. 2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért, majd 2016-tól az Oktatásért Felelős államtitkári pozícióját töltötte be. 2018 májusától az újonnan létrejött Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere volt, jelenleg a Technológiai és Ipari Minisztérium tárcavezetője. Emellett több kormánybiztosi pozíciót is betöltött.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Regisztráció