Szeretettel várjuk középiskolás diákjainkat március 17-ei KP-szombatunkra!

Következő képzési napunkon ezúttal kissé formabontó módon a negyedik ipari forradalomként is emlegetett tudományos és technológiai fejlődéssel, valamint a legmodernebb technológiák társadalomra, emberre gyakorolt hatásaival foglalkozunk. 

Egyre több jel mutat ugyanis arra, hogy a mesterséges anyagok „feljavíthatnak” minket. A CRISPR-technológiával az emberi genom módosítása elérhetővé vált, illetve lehetségessé vált a véráramban közlekedő automata, intelligens minirobotok kifejlesztése is, aminek a révén már egy 2030-ban élő 70 éves ember vélhetőleg erősebb, „tökéletesebb” lesz, mint egy mai középkorú. A legújabb génmódosítási eljárásokkal akár állati tulajdonságokkal is rendelkezhetünk és gyermekeink egészségesebben születhetnek meg. Pár évtizeden belül a humanoid robotok a szociális otthonok tartozékai lesznek és a mesterséges intelligencia már a mindennapjaink részévé vált. Telefonjaink helyett implantátumokkal is rendelkezhetünk a jövőben – és már 300.000-nél is több, koponyába ültetett implantációt helyeztek be eddig az emberekbe. Milyen etikai, emberi jogi, foglalkoztatáspolitikai-szociális, valamint társadalomszervezési-közpolitikai kérdések merülhetnek fel a jövőben? Dr. Lovászi László délelőtti előadás során ezt a kérdést próbálja megválaszolni.

Program:

9:15–10:00 Pszichológia kurzuskonzultáció (opcionális a részvétel)
10:00–11:30 Dr. Lovászy László, az ENSZ emberi jogi, az Európai Parlament foglalkoztatáspolitikai, valamint a Corvinus Egyetem Társadalmi Jövőképesség Kutatóközpontjának szakértőjének előadása
11:30–12:15 Ebédszünet (pizza)

Délután az alábbi párhuzamos programok közül választhatsz:
12:15–16:00 Vitakörök a nap témái kapcsán
12:15–16:00 Technikai eszközöket, modern technológiákat bemutató workshopok

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A rendezvényre minden KáPés diákunkat várjuk! (függetlenül attól, hogy végzel-e jelenleg e-learning kurzust)
Regisztráció határideje: 2018. március 15. (csütörtök) 16:00
További részletek és regisztráció ezen a linken.