Az út szervezését két Vezetőképző Akadémiás hallgató, Gyulai Sarolta és Csíkász Andor kezdeményezte, emellett aktív részvételükkel segítették a program lebonyolítását is. A diákok három kiemelkedően fontos várost látogattak meg, melyek betekintést engedtek Lengyelország valódi karakterébe. Az utazás során Auschwitzban, a történelmi Krakkóban, valamint a békés Wadowice-ben jártak.

Látogatásuk Auschwitzban és Auschwitz-Birkenauban súlyos és szívbe markoló volt. Ahogy a fenyegető kapukon átléptek, egy olyan világban találták magukat, amely valaha az emberi természet legsötétebb és legborzasztóbb megnyilvánulásainak színteréül szolgált. A maradványok, a sivár barakkok, az elhagyott épületek még hangsúlyosabbá váltak a vasúti sínek árnyékában, ahol a sorstragédia számtalan ártatlan hőse életének utolsó állomásához érkezett.
Ez a látogatás olyan tapasztalat volt, mely mély és erős empátiát ébresztett a hallgatókban, és megerősítette elkötelezettségüket az intolerancia és a gyűlölet minden formája ellen.

Az est beköszöntével, hallgatóink megérkeztek Krakkóban, hogy felfedezzék történelmi jellegzetességeit. Megtekintették a történelmi Wawel-kastélyt, a Szent Szaniszló és Szent Vencel-székesegyházat, mely a krakkói főegyházmegye érseki főszékesegyháza a Wawel-dombon.

A Krakkói Kazimierz negyedben időt szántak arra, hogy belemerüljenek a történelem azon szakaszába, melyről az ottani épületek és zsinagógák falai meséltek. A "Schindler listája" film helyszíneit követve, Oskar Schindler gyárát is meglátogatták, ahol a múzeum ma a holokauszt túlélőinek történeteit őrzi.

Útjuk innen Wadowice-be vezetett. A csoport meglátogatta II. János Pál pápa szülőházát, mely ma múzeumként funkcionál.  A múzeum modern és interaktív kiállítása élénken tárja fel a pápa emberi oldalát, megvilágítva azokat a küzdelmeket és örömöket, amelyek formálták karakterét és a pápaságig vezették őt. Személyes tárgyak, fényképek és dokumentumok mesélnek életéről, hogy a személyes kötelékeken, a valláson és a lengyel kultúrán át miként nőtte ki magát a világ és az egyház által egyaránt tisztelt személlyé.