Az okostelefonok és az interaktív képernyők aktív részesei a családok mindennapjainak, különösen ott, ahol kamasz gyerekek vannak. Leginkább családi veszekedések, erőszakos tartalmak, folyamatosan a telefonon lógó gyerekek, beszippantott figyelem, énképzavar és ehhez hasonló problémák jutnak róla eszünkbe, ezekkel küzd a legtöbb család, ahol nem a megfelelő módon és időben került a gyerekek kezébe az okostelefon és azon keresztül a közösségi média. Egy gyerek, egy kamasz még nem felnőtt, nem rendelkezik a megfelelő védelmi mechanizmusokkal, nem képes önállóan, felelősen használni a közösségi médiát, ellenállni az algoritmusok figyelemmanipulációjának, számára mindez veszélyes üzem.

Az előadáson arról fogunk beszélni, mikor és milyen módon kerüljön a gyerek kezébe okostelefon, ha függőség jeleit mutatja, miként hozhatjuk ki belőle, hogyan tudja megfelelően használni a digitális technológiát, mi a szülő szerepe, hogyan tud egy digitális nevelés mentén értékrendet adni gyerekeinek ebben a gyorsan változó, párhuzamos digitális világban.

Pöltl Ákos a Pannon Egyetem Védelmi Oktatási és Kutatási Centrumának szakmai igazgatója, a Mathias Corvinus Collegium vezető oktatója internethasználat és figyelemgazdaság témakörökben, családbiztonsági szakértő, a Civil Védelmi Intézet szakmai alelnöke. Oktat a Pannon Egyetem zalaegerszegi kampuszán és a győri Széchenyi István Egyetemen. Évek óta tart országszerte digitális életmódváltó és korai veszélyfelismerő képzéseket felnőtteknek, általános és középiskolás gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak, gyermekvédelmi szakembereknek. Közgazdász diplomát szerzett, nemzetközi kommunikációs szakirányon, angol-német szaknyelvi specializáción. Emellett a Buckinghamshire New University és a Longmoor Security angliai képzésén 3-as szintű Close Protection Officer diplomát szerzett. Jelenleg is képzi magát ezen a szakterületen a University of Wolverhampton, MSC psychology posztgraduális hallgatójaként, ahol többek között kiberpszichológiát tanul.

Előadó: Pölt Ákos, Pannon Egyetem Védelmi Oktatási és Kutatási Centrumának szakmai igazgatója

Programterv: 

- 16:00-16:30 – Érkezés, helyszíni regisztráció

- 16:30–18:00 – ’Szerezd vissza a családodat! - Légy okosabb az okostelefonnál, vedd vissza az irányítást’ című előadás 

- 18:00–18:30 - Lehetőség szakmai kérdések megvitatása 

Tájékoztatjuk, hogy a rendezvényen kép- és hangfelvétel készül.

 

Regisztráció