A kétszer 45 perces előadás első részében a stílusé és a vizuális kommunikációé a főszerep: a divat és a stílus viszonyáról és a megjelenés méltóságáról beszél vendégünk Schiffer Miklós divat- és stílustanácsadó. Mennyire határozza meg a személyes stílusunk a személyiségünk által közvetített üzenetet? Szó lesz az esztétika profizmusáról, azaz a könnyen felépíthető és jól használható ruhatár alapjairól, a „dress code”-ról, a nagy öltözködési irányzatokról, mint például a „street fashion”, a „casual” és a klasszikus business-megjelenés elválasztása, a „new look”, azaz a kombinált öltözködési stílus.

Az előadás második részében a súlypont a politikára helyeződik: hogyan kommunikálnak a politikusok a stílussal, milyen politikus személyiségekkel és stílusverziókkal találkozhatunk, illetve hogyan üzennek a politika világában az öltözködéssel? Milyen legitimációt és hitelességet ad a ruházat, mennyire érdemes a politikusnak egy adott üzenethez, célcsoporthoz „öltözködnie”? Bemutatjuk napjaink és a közelmúlt néhány olyan politikusát is, akik az öltözködésükkel üzennek, akiknek karakterjegyük az, ahogyan ruházkodnak.

Előadónk: Schiffer Miklós divat- és stílustanácsadó, divatszakértő, író, üzletember

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció