Rendezett-e a klímaváltozás tudománya? Beszélhetünk-e értelmes konszenzusról a kérdésben? Milyen témákról lehet vitatkozni? Hogyan vitassuk meg őket? És végül mit kellene tenni az éghajlatváltozással kapcsolatban, ha egyáltalán kellene tenni valamit? Prof. Steven E. Koonin, az Unsettled: What Climate Science Tells Us, What it Doesn't, and Why It Matters című könyv szerzője, a kötet magyar fordításának megjelenése alkalmából ezekről, és ehhez hasonló kérdésekről beszélget Dr. Calum TM Nicholsonnal, a Klímapolitikai Intézet igazgatójával.

A professzor az NYU egyetemi professzora, az Energiaügyi Minisztérium Tudományért Felelős Államtitkáraként dolgozott, a BP vezető tudósaként, valamint tanárként és rektorhelyettesként a Caltech-en. Tagja az Amerikai Tudományos Akadémiának, a Lawrence Livermore Nemzeti Laboratórium kormányzója, a Stanford Hoover Intézetének szenior kutatója és az Institute for Defense Analyses kurátora. A Caltech-en szerzett fizikából BS fokozatot, az MIT-n pedig elméleti fizikából doktorált.

 

A beszélgetés résztvevői:

  • Prof. Steven Koonin
  • Dr. Calum TM Nicholson

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A beszélgetés nyelve angol lesz. Tolmácskészülék korlátozott számban elérhető lesz az eseményen.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Regisztráció!