Hogyan látja a világpolitika egyik legjelentősebb térségét, a szubszaharai Afrikát egy kutató, biztonságpolitikai szakember és egy harcos, aki többször is megjárta Afrikát? 

HOL? Komárom, Zichy-pont, Župná 1044/9

MIKOR? 2024. 2. 20. (17:30)

A felvidéki Mathias Corvinus Collegium legújabb beszélgetőestjén Marsai Viktort, a Migrációkutató Intézet igazgatóját és Ludovic Maquet-t, korábbi idegenlégióst, a nagy sikerű Ludo, egy hontalan idegenlégiós c. könyv szerzőjét látjuk vendégül Komáromban. 

Mind a helyi, mind a nemzetközi szereplők számára kulcskérdés tehát, hogy stabilizálják a régiót, és olyan perspektívákat kínáljanak az ott élő több mint 100 millió embernek, hogy hazájukban tudják elképzelni jövőjüket. Ennek eléréséhez alapvető fontosságú a különféle szélsőséges csoportok felszámolása, amelyhez - különböző keretekben - a Magyar Honvédség is hozzájárul 2013 óta. Miként lehet megbirkózni a régió kihívásaival, és hogyan segíthetnek ebben a magyar katonák? Milyen a hétköznapi élet Afrikában, ahol a tiszta víz is luxus? Hogyan lehet együtt dolgozni egy egészen más kultúra képviselőivel? 

Számos témába vágó fontos kérdésre kaphat választ, ha ellátogat az MCC komáromi rendezvényére.

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!

Regisztráció