A mai világban számos társadalmi csoport egyfajta értékválsággal néz szembe. Az egyén önmegértési képessége korántsem javult olyan mértékben, mint ahogy azt a különféle pszichológiai irányzatok prognosztizálták. A modern kor kihívásai rendkívüli mértékben átformálták a társadalom viszonyát a családhoz, az egészséghez vagy éppen magához az élethez. Ezekre az újfajta kihívásokra elsősorban a pszichológia adhat érdemi választ, hiszen sokféle bevált módszerrel képes megfelelő támaszt nyújtani az emberek problémáira. Ugyanakkor ebben a megújult környezetben a művészetek, különösen a szépirodalom szerepét sem szabad leírni, hiszen morális szempontok tekintetében egyáltalán nem elhanyagolhatóak, ha az egyén erkölcsi felüdüléséről és javulásáról van szó. De van-e valamiféle szembenállás e két megközelítés között, vagy éppen megfelelő módon egészítik ki egymást?

A témában Anthony Malcolm Daniels író, újságíró társadalomkritikus és orvos tart előadást. A rendezvény a Budapesten megrendezésre kerülő MCC Budapest Summit konferencia részeként valósul meg.

A rendezvény angol nyelven kerül megrendezésre. Szinkrontolmácsolást biztosítunk.


Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/individualizmus-a-joleti-allam-a

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!