A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Erdélyi Középiskolás Programja (e-KP) immár második alkalommal a januári képzési napját megnyitja az érdeklődők előtt is. Az esemény a továbbtanulásra, felvételire, pályaválasztásra koncentrál, így a nyílt nap célja a résztvevők felvételi esélyének növelése illetve a sikeres pályaorientáció elősegítése. Az esemény helyszíne Kolozsváron a Sapientia EMTE épülete, időpontja 2020. január 25.  

A képzési napon többek között a továbbtanulásról és annak fontosságáról lesz szó, majd a diákok megismerkedhetnek kicsit jobban az MCC Erdélyi Középiskolás Programjával és a Kolozsvári Egyetemi Programjával, amely a Kolozsváron továbbtanuló magyar egyetemistáknak ajánl ingyenes, egyedülálló fejlődési lehetőséget. A nap hátralevő részében érinteni fogjuk a továbbtanulási dilemmákat, lehetőség nyílik majd személyes pályaorientációs beszélgetésre, amely jó lehetőség azon résztvevők számára, akik még nem tudják, vagy nem biztosak abban, hogy milyen szakon szeretnének továbbtanulni. A felvételi előkészítő és interjúszimuláció blokkban pedig megtudhatják, hogyan lehet sikeresen, meggyőzően mégis szerényen bemutatkozni egy felvételi alkalmával.

A távolról érkező diákok számára utazási támogatást nyújtunk, Sepsiszentgyörgy-Csíkszereda-Székelyudvarhely-Marosvásárhely-Kolozsvár útvonalon. A péntek délután közlekedő MCC-buszra, titulustól függetlenül lehet jelentkezni (a busz szombaton a program lejárta után ugyanezen az útvonalon közlekedik visszafele). Ugyancsak a távolról érkező diákok számára (akiknek nem megoldható a szombat reggeli utazás) péntek éjszakára matracos szállást biztosítunk ingyenesen. Minderről lennebb további információk olvashatók.

 Ez az esemény neked szól, ha szeretnél:
-középiskola után továbbtanulni,
- kellőképp felkészülni az egyetemi felvételire,
- tudatosabban pályát választani,
- felkészült szakemberekkel és olyan diákokkal találkozni, akik segítenek a felkészülésben,
- jelentkezni az MCC-be és szívesen lennél egy kivételes csapat tagja, ahol hozzá hasonló intelligens, motiváló társakra találhatsz.  

Az eseményen való részvétel mindenki számára titulustól függetlenül ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött.   
A regisztrációs határidő január 23, 12:00 óra
A részvételt lemondani ugyaneddig lehetséges a kzsiga@mcc.hu e-mail címen.
Regisztrálni és a programot megtekinteni a következő linken lehet - KATT.

A rendezvényre minden középiskolás diákot, szülőt és pedagógust szeretettel várunk!