A Mathias Corvinus Collegium (MCC) kecskeméti képzési központja Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködésben szakmai rendezvényt szervez, amelyen Hal Melinda klinikai szakpszichológus, közgazdász az MCC Tanuláskutató Intézet vezető kutatója és Zsidi Zsófia pszichológus, az MCC Középiskolás Program vezető oktatója tart előadást.

 

Helyszín:
Helyszín: Városháza, Lestár terem

6000 Kecskemét, Kossuth tér 1.

Időpont:

 2023. 10. 11., szerda, 9.00-13.00

Hal Melinda: Baj van a gyerekkel? - Nevelési útikalauz című előadás

A gyermekek fejlődése, bár alapjaiban nem változott az évek során, mégis áttekintésre szorul. Gyarapodni látszanak a gyermek - és ifjúkori mentális nehézségek. A bizonytalan, hirtelen változó világhoz kell alkalmazkodni? Esetleg visszatérni a már bevált módszerekhez? Végeláthatatlan útvesztőben érezheti magát minden segítő szakmabeli és szülő. Mégis igyekszem vázolni néhány alternatívát, mely új út kezdetét jelölheti. Egy olyan utat, ahol a segítők mentális jólléte sosem volt még ennyire fontos!

Zsidi Zsófia – pszichológus, az MCC vezető oktatója: Stresszkezelés az óvodában című előadás

Egyre több visszahúzódó, félénk vagy éppen dacos, agresszív kisgyermekkel találkozhatnak a pedagógusok az óvodákban. Már egészen korai életkorban változatos tünetek jelezhetik a gyermekek fokozott feszültségét. Ez hatással lehet a legkisebbek életminőségére, óvodai beilleszkedésére, testi-lelki-szellemi fejlődésére. Az elmúlt időszakban sok tekintetben felborult a mindennapjaink megszokott rendje. A világjárvány, a szomszédos országot érintő háborús konfliktus, a gazdasági helyzet alakulása csak néhány a mindannyiunkat, így közvetetten a legfiatalabbakat is megterhelő események sorában. Ezek pszichés és fizikai hatásai láthatóan vagy észrevétlenül az óvodai élet részévé is válnak. Mit tehet a óvodapedagógus, ha a külvilág krízisei beszivárognak a csoportba? Hogyan ismerhetjük fel a szorongást óvodáskorban? Melyek az óvodai környezetben is könnyen alkalmazható hatékony stresszkezelő módszerek? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a pszichológiai fókuszú foglalkozás során különböző gyakorlatok és módszerek megismerésén keresztül.

 

Az eseményen való részvétel ingyenes.

Jelentkezésünket és interjúigényüket a kovacs.anita2@mcc.hu e-mail címen várjuk!

Személyes jelenlétükre feltétlenül számítunk!

További információ:

www.mcc.hu

https://www.facebook.com/MCC.Budapest,

https://www.facebook.com/mcckecskemet

 

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel, nyilvános közléseivel részt kíván venni az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében.

http://www.mcc.hu

Kecskemét, 2023. szeptember 1.

kecskeméti képzési központ, MCC