A Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja (MCC KP) azoknak a motivált és tehetséges középiskolás diákoknak biztosít iskolán kívüli tanulási és fejlődési lehetőséget, akik érdeklődnek a társadalomtudományok témái iránt, és akik szeretnének az átlagosnál tájékozottabbak lenni közéleti, gazdasági, társadalmi, politikai kérdésekben. Az intézmény a magyarországi sikerekre építve elindította Erdélyben is középiskolás programját (e-KP), amely Kolozsváron és Székelyudvarhelyen teszi elérhetővé a képzést a határon túli diákok számára. 

2018. január 27-én az MCC erdélyi Középiskolás Programja Ötlettől a vállalkozásig – hogyan indulj el az úton? címen szervez szakmai képzést, amelyre szeretettel vár minden érdeklődő középiskolás diákot, szülőt és pedagógust. A résztvevők a rendezvényen az üzleti világ és a vállalkozásfejlesztés témáiba nyerhetnek betekintést. A nyitott képzési napon elismert hazai és nemzetközi vállalkozók, közgazdaságtani és pénzügyi szakemberek előadások és kiscsoportos műhelymunkák keretében mutatják be a közönségnek a vállalkozásindítás szabályait és lépéseit, a vállalkozásfejlesztés mibenlétét, az alapvető, illetve nélkülözhetetlen jogi kérdéseket, valamint a közösségi vállalkozások konstrukcióját. 

A workshopok során a résztvevők egy általános üzleti modellt alapul véve gyakorolhatják, hogyan építhetik be ötleteiket egy vállalkozásba. Az üzleti terv bemutatása után a szakemberek véleményezése és visszajelzései hozzájárulnak ahhoz, hogy a képzés alatt szerzett elméleti és gyakorlati tudás alapján a résztvevők később eljuthassanak ötletük megvalósításáig is.

Program

10:00 - 11:00 - A vállalkozói start
11:00 - 11:30 - Üzleti terv felvezetése a Canvas üzleti modell alapján
11:30 - 12:30 - Ebédszünet
12:30 - 14:00 - A résztvevők üzleti terveinek megfogalmazása - Az első "pitch" - az üzleti tervek versenye
14:00 - 16:00 - Közösségi vállalkozás

 Az esemény helyszíne a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásépülete (Baróti Szabó Dávid utca 32. szám), az időpont 2018. január 27., szombat. A képzésen való részvétel mindenki számára INGYENES, azonban előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a következő linken lehet.

Jelentkezési határidő: 2018. január 25. éjfél.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!