A Magyarországon sok esetben mintaországnak tartott Ausztriát több nagy politikai krízis rázta meg az elmúlt években, amelynek eredményeképp nyugati szomszédunknál három éven belül immár negyedik alkalommal állt fel új kormány. Ezek az események változást eredményeztek mind az osztrák belpolitikai erőviszonyokban, mind az ország kül- és Európa-politikájában.

Ennek fényében magyar szemmel nézve fontos tudni, hogy milyen pozíciókat vall magáénak a jelenleg Karl Nehammer kancellár által vezetett konzervatív-zöld kormánykoalíció, illetve mekkora esély van egy újabb kormányválságra vagy éppen előrehozott választásokra. Lehetséges-e Sebastian Kurz politikai visszatérése, valamint milyen hatással lehetnek ezek az új belpolitikai erőviszonyok Ausztria Magyarországhoz fűződő szoros viszonyára? Ezekre a kérdésekre keressük a választ

SCHALLER-BAROSS Ernővel

európai parlamenti képviselővelés Ausztria-szakértővel

az Osztrák politika – magyar szemmel

címmel tartott beszélgetésen,

amelyre a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézete az Európai Együttműködésért szeretettel meghívja Önt.

2022. február 10., csütörtök 17.00 óra

Helyszín: Mathias Corvinus Collegium (MCC) – Scruton Feneketlen-tó

(1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.) 

 

Az eseményen való részvétel személyes meghívóhoz, valamint regisztrációhoz kötött, amelyet 2022. február 6-ig erre a linkre kattintva tehet meg.

 

Magyar–német szinkrontolmácsolás

Az esemény kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.

Felhívjuk figyelmét, hogy rendezvényeinken kép-, hang-, és videofelvételek készülhetnek, melyek online felületeinken közzétételre kerülhetnek.

Az eseményen történő részvételével Ön egyúttal nyilatkozik beleegyezéséről.