10.00 Regisztráció

10.30 dr. Setényi János, az MCC Tanuláskutató Intézetének igazgatója: Tanulás a XXI. században

Az előadás sorra veszi azokat az új tanulási lehetőségeket és színtereket (digitális tér, tehetséggondozó hálózatok, magántanárok), amelyek az iskola mellett nyíltak az utóbbi évtizedekben. Az előadás arra keresi a választ, hogy mennyit engedhet be ezekből az iskola, hol húzódnak az iskolai oktatás háttérfalai és mik az iskola máig meg nem haladott értékei?

11.30 Mittag Mónika, az MCC békéscsabai képviseletének vezetője: Partnerség a tehetséggondozásban, az iskolák és az MCC a közös célok mentén

Az előadás bemutatja, hogy milyen területeken tud együttműködni a közoktatás és az MCC abban, hogy a fiatalok a legjobban ki tudják bontakoztatni tehetségüket és jó gyakorlatokon keresztül mutatja be MCC személyiségfejlesztő és közösségépítő tevékenységeit.

12.00 Meleg ebéd

13.00 Bányai Sándor, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely vezetője: „Élménypedagógia – avagy kalandok és álmok az iskola falain belül…”

A 90 perces bemutató alatt játékos helyzetekben, trénig-szerű módszerekkel mutatjuk be az élménypedagógiai módszereit. A résztvevő megtapasztalhatja a sikert, kudarcot, a kihíváskeresést, a kockázatvállalást és az evvel járó bizonytalanságot, hiszen egy-egy feladat kimenetele nem jósolható meg előre.

A folyamat során a résztvevők aktívan vesznek részt a problémamegoldásban   és a megszerzett tapasztalatok feldolgozásában, megismerhetik a tapasztalati tanulás folyamatát, megértik a facilitátori megközelítés lényegét. Alapfeltétel az aktív, cselekvő részvétel, a hajlandóság a komfortzónából való kimozdulásra, az új módszerek iránti nyitottság, a csoportban való tanulás igénye.

Ajánljuk mindenkinek, aki keresi a kihívásokat, nem fél kipróbálni magát új helyzetekben, tanulása és személyes fejlődése érdekében képes és hajlandó kilépni a megszokott sémákból.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

mittag.monika@mcc.hu