Pillók Péter – Székely Levente: Hard times create strong youth című tanulmánykötetének bemutatója

Időpont: 2023.11.22. (szerda) 17:00

Helyszín: MCC szolnoki képzési központ rendezvényterme (5000 Szolnok, Szapáry u.18. A.épület I.emelet)

A Nemzeti Ifjúsági Tanács 2022-ben, az Ifjúság Európai Évében indította el „Ismeretlen ismerőseink - a fiatalok” címet viselő szakmai könyvsorozatát. A sorozat második kiadványa, a „Hard times create strong youth” című angol nyelvű tanulmánykötet célja, hogy a magyar és közép-európai fiatalok helyzetét és problémáit nemzetközi, európai és globális kontextusban tárgyalja és mutassa be. A kötet Pillók Péter, a Századvég Társadalomtudományi Kutatócsoportjának igazgatója és Székely Levente, az Ifjúságkutató Intézet igazgatója szerkesztésében jelenik meg.

Az online teljes terjedelmében elérhető kötetben a Mathias Corvinus Collegium kutatói számos tanulmányt jegyeznek: Marsai Viktor Sayfo Omar, Tárik Meszár és Tóth Klaudia, a Migrációkutató Intézet kutatói az afrikai és közel-keleti fiatalok migrációs tendenciáiról, Kovács-Magosi Orsolya, a Klímapolitikai Intézet kutatója és Philip Hammond vendégkutató a klímadiskurzus ifjúsági képviselőiről, míg Székely Levente és Dmitry Rudenkin vendégkutató a szingularitás korszakának küszöbén álló ifjúságról írtak tanulmányt.

Könyvbemutatónkon Kollár Dáviddal, a Századvég Alapítvány vezető kutatójával, a kötet társszerzőjével Sullivan Ferenc, az Ifjúságkutató Intézet kutatója beszélget.

Előadók: Kollár Dávid, vezető kutató, Századvég Alapítvány (a kötet társszerzője)

Sullivan Ferenc, kutató, Ifjúságkutató Intézet

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Regisztráció