Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az MCC veszprémi képzési központjának soron következő előadására, ahol Veszprémy László Bernát beszélget a Migráció és antiszemitizmus Nyugaton című könyvéről Tóth Klaudiával (Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza).

Nyugaton zsinagógákat gyújtanak fel, zsidókra támadnak a nyílt utcán, izraeli zászlókat égetnek a nagyvárosokban. Vajon tényleg antiszemiták-e a muszlim bevándorlók, és nőtt-e az antiszemitizmus Európában a 2015-ös migrációs válságot követően? Meg lehet-e valaha tanítani a holokauszt történetét a muszlim fiataloknak?

Többek között ezeket a kérdéseket is taglalja az MCC Press gondozásában frissen megjelent könyv, amelynek szerzője 2017-ben végzett az Amszterdami Egyetem mesterképzésén holokauszt- és népirtáskutatás szakon, jelenleg pedig doktorjelölt az ELTE BTK Művelődéstörténet doktori programjában, érdeklődési területe a cionizmus és Izrael állam története.

Meghívott előadók:

  • Veszprémy László Bernát (MKI)

  • Tóth Klaudia (MKI), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/mcc-veszprem-migracio-es-antiszemitizmus

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!