Az infláció a gazdaságirányítás egyik fontos mérőszáma, amely napjainkban nem csak a közgazdászok száraz elemzéseinek tárgya, hanem az áremelkedés üteme és mértéke miatt mindenki a saját pénztárcáján is érzi annak alakulását, hatását. Optimista becslések szerint a nehezén már túlvagyunk, azonban érdemes a folyamat mögé nézni, hiszen már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a szélsőséges árazás miatt. A zalaegerszegi MCC-ben egy matematikus-közgazdász hoz konkrét példákat és elemzi közérthetően, mi lehet az oka a kiugró áremelkedéseknek, ugyanazon termék eltérő árának az Európai Unión belül. Az előadáson hallhatunk arról is, hogy vajon meddig tarthat a mostani drágulási trend és mikor térnek vissza a korábbi árak, valamint megtudhatjuk azt is, hogy mi mozgatta az elmúlt bő egy évben a forint árfolyamát, s mire számíthatunk a jövőben.

Vendégünk: Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője

Korábban a Kodolányi János Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója volt. Emellett olyan tisztségeket is betöltött, mint például az OECONOMUS Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója, az MKB Kockázati Tőkealapkezelő igazgatósági tagja, vagy a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány tanácsadótestületi tagja. Sebestyén Géza okleveles matematikus és közgazdász, aki vendégoktatóként tanított a német Munich Business School, az azerbajdzsáni tőzsde, a franciaországi ESSCA, a Nemzetközi Bankárképző, a bécsi WU Wien, a Világbank, a révkomáromi Selye János Egyetem (2003-2005) és az ELTE matematikus képzéseinek kurzusain. Doktori fokozatát a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte, kutatási témája a dinamikus sztochasztikus banki eszköz-forrás menedzsment volt. Több angol és magyar nyelvű szakkönyv társszerzője, összesen mintegy 20 tudományos mű kötődik a nevéhez. Rendszeresen jelennek meg tudományos ismeretterjesztő művei a Makronóm hasábjain, de publikált már az Index, a Portfolio és a Növekedés.hu oldalain is.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!