Az államközi kapcsolatok hajnalától fogva, a diplomácia egyik legfontosabb célja a konfliktusok békés megoldása. Sok esetben nem nehéz különböző nézeteltérések, cselekedek és ellentmondásos viselkedés révén megromlania az államok közötti viszonynak, de hogyan képes egy külügyi szolgálat visszaépíteni a bizalmat, miután az eltűnt?

Örömmel várjuk, hogy csatlakozzon hozzánk egy beszélgetésre arról, hogyan lehet tartós békét teremteni Ukrajnában, mely során megszólal George Beebe, aki a Quincy Institute for Responsible Statecraft stratégiai igazgatója, a Center for National Interest korábbi hírszerzési és nemzetbiztonsági igazgatója. Az esemény során különböző stratégiákat és megoldásokat fogunk megvizsgálni az ukrajnai konfliktus kezelésére.

Hogyan lehet kezelni a diplomáciai kérdéseket és a nagyhatalmak érdekeit a konfliktusrendezés folyamán? Van-e lehetőség a vérontás után visszatérni a diplomáciához? Hogyan lehet bizalmat építeni ott, ahol nincs többé? Ezekkel és még sok más érdekes kérdéssel fogunk foglalkozni a beszélgetés folyamán.

Előadás nyelve: angol

18:00-18:45 Moderált beszélgetés

  • George Beebe, a Quincy Intézet nagystratégiai igazgatója
  • Moderátor: Kiss Rajmund, Műhelyvezető, Diplomáciai Műhely, MCC

18:45-19:00 Kérdések és válaszok

George Beebe több mint két évtizedet töltött az amerikai kormányzatban hírszerzési elemzőként, diplomataként és politikai tanácsadóként, többek között a CIA Oroszország-elemző részlegének igazgatójaként, a CIA nyílt-forrás központjának igazgatójaként, valamint Cheney alelnök személyzeti tanácsadójaként Oroszország-ügyekben. A The Russia Trap: How Our Shadow War with Russia Could Spiral into Nuclear Catastrophe (St. Martin's Press, 2019) című könyve arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok és Oroszország hogyan botolhat veszélyes katonai konfrontációba. Mielőtt a QI-hoz csatlakozott, George a Center for the National Interest alelnöke és tanulmányi igazgatója volt, előtte pedig egy olyan technológiai vállalat elnökeként dolgozott, amely események, témák és reklámkampányok közönségnézetekre gyakorolt hatását mérte. Beszél oroszul és németül.

Minden érdeklődőt szerettel várunk!

 

Regisztráció

MCC Budapest Peace Forum