Az MCC Jog szakirány szeretettel meghív mindenkit idei második workshopjára! Az esemény az Alapjogokért Központtal együttműködve kerül megrendezésre.

Következő előadónk Dr. Grégor Puppinck, az emberi jogokat, kiemelten a vallásszabadságot promotáló strasbourgi Európai Jogi és Igazságügyi Központ igazgatója.

Tagja az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) vallás- vagy meggyőződés szabadságával foglalkozó szakértői testületének, az Európa Tanács szakértője, továbbá részt vesz az Emberi Jogok Európai Bíróságának reformjával foglalkozó szakértői bizottságban.

2003 és 2008 között emberi jogokat, európai jogot és alkotmányjogot tanított a franciaországi Haute-Alsace Egyetem Jogi karán. Számos könyv és jogi cikk szerzője. Legutóbbi könyve Conscientious Objection and Human Rights, A Systematic Analysis (Brill, 2017) címen jelent meg.

Az előadónk az alapjogokkal kapcsolatos munkásságáról, annak eredményeiről fog beszámolni nekünk. Mindenkit buzdítunk, hogy bátran és szabadon tegye fel kérdéseit, ossza meg gondolatait!

Az esemény 19:00-kor kezdődik az MCC B116-os termében. Várunk mindenkit szeretettel!