A feminizmus a legkitartóbb és leghatékonyabb valamennyi politikai „izmus” közül, legalábbis, ami az indulatok gerjesztését illeti. Bő hetven éve töretlenül képes egymásnak feszülő szekértáborokat létrehozni, holott azok a célok, amelyekért a mozgalom elindult, már évtizedekkel ezelőtt teljesültek. De az aktivisták szűnni nem akaró dühe nem engedi, hogy kihunyjon a parázs, ezért újabb és újabb területeken vélik felfedezni a nők elnyomását. Az újfeminizmus követelései azonban kibékíthetetlen ellentmondásokat rejtenek, így fordulhat elő, hogy egyszerre küzdenek a prostitúció ellen, ugyanakkor a béranyaság legalizálásáért, holott mindkét jelenség a női test áruba bocsátásáról szól. A Viszlát, mademoiselle! emelkedett, ugyanakkor szenvedélyes stílusban és kíméletlen logikával tárja fel ezeket az ellentmondásokat, és leplezi le a kortárs feminizmus nyomorát, sőt tragédiáját. A szerzővel Regős Judit, szociálpolitikus, a Szülők Háza Alapítvány elnöke beszélget. A beszélgetés moderátora Pálfalvi Noémi, az MCC nemzetközi kapcsolatok koordinátora.

A szerzőről:

Eugénie Bastié a Le Figaro, a legfőbb konzervatív francia napilap véleményrovatának újságírója. Gyakran szerepel a televízióban és a rádióban is. Két könyvet írt a feminista mozgalom kritikájáról, az első, a most kézben tartott Viszlát, Mademoiselle! A feminizmus kudarca (Adieu mademoiselle : La Défaite des femmes) 2016-ban jelent meg, ezt követte 2018-ban a Le Porc émissaire : Terreur ou contre-révolution (A bűn malaca: terror vagy ellenforradalom). Legutóbbi kötete a 2021-es La Guerre des idées (Az eszmék háborúja), amely a francia értelmiség mai állapotát és szerepét elemzi."


A részvétel az eseményen ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/regisztracio-viszlat-mademoiselle

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!