„Minél kevésbé hiszünk a jövőben, annál inkább helyettesítjük a munkát és a családalapításért tett erőfeszítést rövid távú szórakozással, jógával, marihuánával vagy videójátékokkal…A természetben az együttműködés sokkal sikeresebb recept a versenynél…A feminizmus következményeként a nők csak kiszolgáltatottabbá válnak…A Facebook-és Twitter-mozgalmak sosem kínálnak alternatívát. Kedv és képesség sincs bennük egy pozitív jövőkép megfogalmazására…”

Néhány gondolat Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar – Európa legnagyobb jövőfesztiválja – és a Design Terminal innovációs ügynökség alapítója Nonkonform című könyvéből.

„Ez itt a konformizmus kora” – állítja a szerző, aki szerint ma „a sokszínűség zászlaja alatt globális monokultúra épül, amiben minden iskolázott embernek ugyanazt kell gondolnia tudományról és vallásról, ökológiáról és technológiáról, nemzetről és nemzetközi kapcsolatokról, a helyes és üdvös életmód mibenlétéről”.

Könyvével Böszörményi-Nagy Gergely arra bátorít minket, merjük megkérdőjelezni a mindennapjainkat uraló narratívákat, amiket sok esetben gondolkodás nélkül elfogadunk. „Ez az olvasókönyv azoknak a fiatal magyaroknak szól, akik ambiciózusak, kíváncsiak, és a fontos kérdésekben nem fogadják el a vákumcsomagolt válaszokat."

Böszörményi-Nagy Gergely a Design Terminal – a startupok globális piacra jutását segítő – innovációs ügynökség vezetője, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója.  Egyetemi tanulmányait a Corvinuson, a CEU és a Stanford üzleti karán, majd a London School of Economics-on végezte.

A rendezvény regisztrációköteles.

Regisztráció: ITT

Szeretettel várjuk rendezvényünkre!