Bizonytalanság? Elvándorlás? Lakásproblémák? Bűnözés? Melyek a mai magyar fiatalok legégetőbb problémái?

A nagymintás ifjúságkutatás elmúlt két évtizede alatt a 15-29 évesek élethelyzetének és életmódjának feltérképezése során folyamatosan vizsgáltuk a fiatalok problémaészlelését. A nemzedéki problématérkép készítéséhez többé-kevésbé ugyanazon módszertannal a megkérdezett fiataloknak arról kellett nyilatkozniuk, hogy mit tartanak az ifjúság legégetőbb problémájának Magyarországon. A legutóbbi (2020-as) adatfelvételi hullám eredményei jól mutatják, hogy melyek azok a problémák, amelyek foglalkoztatják a magyarországi fiatalokat. A Kívánj tízet kötet célja, hogy a fiatalok által a legégetőbb tíz probléma kontextusát megrajzolja, tudományos igénnyel részleteiben megvizsgálja és támpontokat nyújtson a területért felelős döntéshozóknak. A kötet további célja a Nemzeti Ifjúsági Tanács szakmai hátterének gazdagítása, az ifjúságról szóló diskurzus fenntartása és alakítása.

Rendezvényünkön Sullivan Ferenc, az Ifjúságkutató Intézet kutatója Kovács Péterrel, a Nemzeti ifjúsági Tanács elnökével beszélget a nemrég megjelent kötet kapcsán.

Vendégeink:

  • Sullivan Ferenc, az MCC Ifjúságkutató Intézet kutatója
  • Kovács Péter, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke

 

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

 

Regisztráció

A regisztráció határideje:

2023. június 13. 16 óra

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!