Főbb programok:

10.00-12.00 Jogod van hozzá!? - Dr. Molnár Csaba, egykori MCC-s diák előadása

Az előadás a polgári jog, az alkotmányjog, a büntetőjog és a munkajog szempontjából mutatja be a 14-18 év közötti fiatalok helyzetét, és megtudhatod azt is, mi változik meg, ha betöltö(tte)d a bűvös 18-at. A közeledő országgyűlési választások kapcsán külön is kitérünk a szavazati jog gyakorlására.

Délutáni választható programok:

12.45-16.00 Szabolcs Péter: Adatokból történet? - a data strorytelling rejtelmei workshop

Elöntenek bennünket az adatok, számokban mérünk mindent, grafikonok tudósítanak az olimpiai eredményekről, az érettségi átlagról és a járvány áldozatairól. A számok, adatsorok, grafikonok nagy meggyőző erővel bírnak. De hogyan készíthetsz olyan ábrázolást, ami valóban érthetővé, sőt érdekessé teszi a mondanivalódat? A workshopon egy adatvizualizációs szoftver segítségével ezt gyakorolhatod.

12.45-14.15 Vörös Anna: Világgá mentem, majd jövök – Egy novellaíró pszichológus a külföldi önkéntességről

Miért jó önkénteskedni? És mi a pláne a külföldi önkéntességben? Milyen lehetőségek vannak, merre induljak? Élménybeszámoló és kedvcsináló beszélgetés egy világcsavargó pszichológustól, aki (többek közt) bejárta a Közel-Keletet, a Balkánt és Észak-Afrikát.

15.30-16.00 Bartusz-Dobosi László: VERSeny: cool Tour de Bika - Virtuális és valóságos irodalmi kalandtúra az Aranybika labirintusában.


Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció és bővebb programterv: https://forms.gle/ZwaUngufo57L1XRUA

A regisztráció határideje: 2022.02.10. éjfél

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!