A hálózat a magyar egyetemek, kutatóintézetek, elemző műhelyek vállalkozásokkal foglalkozó kutatóit és elemzőit fogja össze. A vállalkozások mélyebb megértését szolgáló szakmai együttműködések erősítésének céljából jött létre, a magyar kisebb és nagyobb cégekkel kapcsolatos szisztematikus tudás bővítéséhez és mélyítéséhez kíván hozzájárulni. Az évente megrendezésre kerülő konferencia a vállalkozásokkal kapcsolatos tudományos eszmecsere és inspiratív diskurzusok fóruma, emellett lehetőséget kínál a témát közgazdasági, szociológiai vagy üzleti szempontból kutatók és elemzők közötti szakmai és személyes kapcsolatok erősítésére is. 

A konferencia időpontja: 2023. november 16-17. (csütörtök-péntek) 

Az idei rendezvény november 16-án csütörtökön egy ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, melyet Roy Thurik holland közgazdász professzor nyitó előadása követ. A délutáni tudományos szekciók után az első nap záró programja egy kerekasztalbeszélgetés lesz arról, melyek azok a tényezők, amelyek alapvetően, a válság utáni időszakra kihatva alakítják át a vállalkozói környezetet. 

A kerekasztal résztvevői:

  • Kaderják Péter, a BME Zéró Karbon Központ vezetője és a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetője, 
  • Nyeste Orsolya, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője,
  • Juhász László, a Boston Consulting Club budapesti irodájának szenior partnere és ügyvezető igazgatója lesznek. 

A beszélgetést Szepesi Balázs, az MCC Közgazdasági Iskolájának és Vállalkozáskutatási Műhelyének vezetője fogja moderálni. 

Pénteken a konferencia a tudományos szekciókat követően egy kerekasztalbeszélgetéssel zárul, ahol a magyar nyelvű tudományos publikációk szerepéről és szervezeti kereteiről lesz szó. 

 

A kétnapos rendezvény programja és a regisztráció a www.vallalkozaskutatas.hu oldalon érhető el. 

Jelentkezési határidő: 2023. november 5. 

Helyszín: Mathias Corvinus Collegium (1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.) 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

Regisztráció

 

A megnyitóra, a nyitó előadásra, valamint a kerekasztal beszélgetésekre szeretettel várjuk a sajtó képviselőit! 

A rendezvény szakmai programja nem sajtónyilvános.