Február 22. a Magyar Korcsolyázás Napja. Ezzel a dátummal tisztelegnek a történelmi teljesítmény előtt, amelyet a magyar rövidpályás gyorskorcsolyaváltó ért el 2018-ban, amikor megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban. A váltó tagjai voltak a Liu testvérek is, akik azóta újabb olimpiai érmeket szereztek hazánknak, és gyerekek ezreinek váltak példaképévé nem csak Magyarországon, de a világ más tájain is. Bár a pályán egymás riválisai, azonban elszakíthatatlan kettőjük között a kötelék, mindig számíthatnak egymásra. Mindketten vallják: alázat nélkül nem lehet eredményeket elérni és felérni a csúcsra. Honnan ez az elszántság? A kínai apának vagy a magyar „vérnek” köszönhető mindez? Mi ad erőt egy rosszabb szereplés után a talpraálláshoz? Mit jelent a sport iránti alázat? Mennyit tesz hozzá a sikerek eléréséhez az erős testvéri kötelék? 

Beszélgetésünk során bepillantást nyerhetünk az élsportolók sikeréhez vezető mindennapi erőfeszítésekbe, megtudhatjuk, mennyire fontos a fizikai felkészülés mellett a mentális háttér, és az is kiderül, kik állnak a sikerek hátterében.

Vendégek:

  • Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/mcc-miskolc-podiumbeszelgetes-2022-05-09

A regisztráció határideje: 2022.05.09. 12 óra

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!