Úgy gondoljuk, hogy a zene minden ember életében jelen van, jellemet formál, kikapcsol, de ugyanakkor elgondolkodtat. Szerettünk volna egy olyan sorozatot elindítani, ami teljes mértékben a kikapcsolódásról szól. Az MCC Scrutonnak köszönhetően az irodáktól és a kollégiumi szobáktól csupán méterekre olyan autentikus “kávéházas élőzenés” hangulatot tudunk teremteni, ami mindenki számára vonzó lehet.

A program alapvető koncepciója, hogy többet adjon a résztvevőknek, mint egy hagyományos koncert. A zenei produkció előtt a rendezvény házigazdája, Olajos Boglárka beszélget az aktuális előadóval.

Az első alkalom fellépője Szakács Gergő volt, a Follow the Flow együttes frontembere. A koronavírus előtt a legnagyobb fesztiválokon lépett fel, mivel a Follow the Flow az egyik legkeresettebb együttessé vált az utóbbi években. Ez azonban a járvánnyal egy szempillantás alatt megváltozott.

A járvány okozta változás pozitív hatással volt a zenei munkásságára, és érdekes kettősség alakult ki: A hajtás, a fellépések, a koncertek során átélt érzelmek megszűntek, üresség váltotta fel őket. Azonban ez egyben inspirálta is őt, és a szokatlan élethelyzetnek köszönhetően olyan hangulatú dalokat írt, amik számára is ismeretlenek voltak. A legtermékenyebb dalszerzési időszaka lett az elmúlt 2 év.

Mindemellett megismerhettük útját a zenéhez, karrierjének csúcspontjait, dalírási szokásait és jövőbeli terveit. A beszélgetést követően a billentyűssel és a dobossal kiegészült trió adott fergeteges koncertet a látogatóknak.

“Köszönöm, hogy bírjátok!” - mondogatta (félig viccelve) Gergő, utalva ezzel arra, hogy saját szerzeményeinek túlnyomó része szomorú, valamilyen fájdalmat, változást, hiányt jelenít meg.