❗ A járványügyi helyzetre való tekintettel a megszokott, havi egy alkalommal megrendezésre kerülő budapesti nagyrendezvényünk helyett online formában tartjuk meg a képzési napot, amelyhez április 18-án 09:00 órától a Facebook eseménynél közzétett, élőben streamelt előadásba, illetve az azt követő beszélgetésbe is bekapcsolódhatnak a résztvevők, sőt kérdéseiket is feltehetik.
Figyelem! Azokat is szívesen látjuk a délelőtti programok online résztvevőjeként, akik (még:)) nem tagjai a Középiskolás Programnak! ❗?

PROGRAM

Élőben közvetített délelőtti programok:

9:00-10:30 Dr. Ferencz Orsolya (űrkutatásért felelős miniszteri biztos) űrkutatásról és űrstratégiáról szóló előadása

11:00-12:00 "A jövő iskolája" - avagy kötetlen beszélgetés Rab Árpád információs-társadalomkutatóval, a Budapesti Corvinus Egyetem Infokommunikációs Tanszékének egyetemi docensével a digitális oktatáshoz kapcsolódó innovatív pedagógiai és technológiai megoldásokról. A beszélgetés az alábbi kérdéseket érinti majd:  Milyen lesz a jövő iskolája? Milyen lehetőségeket nyit meg a technológiai fejlődés az oktatás számára? Az interjút Wittmann Zsolt, a Középiskolás Program szakmai vezetője moderálja.

12:00-13:00 Ebédszünet

Délutáni választható, párhuzamosan futó online workshopjaink 13:00 és 14:30 között (max létszám workshoponként 20 fő):

1, Kovács-Osváth Zoltán "Felkészülés az űr meghódítására! Avagy mit kell tennünk ma, hogy a holnap emberévé válhassunk?" című interaktív workshopja (csak a Középiskolás Program tagjainak elérhető)
2, Lengyel Richárd "Mesterséges Intelligencia és mi" című  workshopja (csak a Középiskolás Program tagjainak elérhető)
3, Junior felvételi előkészítő (Jog, Közgazdaságtan, illetve Média szakirány) (minden középiskolás diák számára nyitott)

A délutáni online kiscsoportos programokra előre kell regisztrálni az alábbi kérdőívben. A létszámkorlátos programoknál túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendje számít.

A JUNIOR FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐK az MCC Juniorképzésének (MCC Egyetemi Program I. éve) felvételi előkészítő foglalkozásai, amelyet nemcsak idén érettségizők, hanem 10/11. évfolyamos diákok számára is ajánlunk.  Akkor is ajánljuk, ha a Junior felvételi kevésbé, azonban a témák nagyon is érdekelnek.

Az online eseményen való részvétel minden középiskolás diák számára nyitott, aki érdeklődik az MCC Juniorképzése iránt, tehát nem csak programtagoknak szól, regisztrálni azonban mindenkinek kötelező!

További információk az MCC Egyetemi Programjának Juniorképzéséről ide kattintva érhetők el.

Április 18-án az alábbi három témát fogjuk körbejárni a felvételi előkészítőkön, amelyek közül egy választható az űrlapban:

1, Vizsgáld meg, hogyan hatott/hat Kína és a világ gazdaságára a koronavírus járvány, valamint az ellene tett intézkedések a kínai kormány részéről. Hogyan készülhet fel egy állam egy ilyen méretű közegészségügyi problémára úgy, hogy közben a gazdaságra tett negatív hatásait is minimalizálja? (Közgazdaságtan szakirány)

2, "Szavazhassanak a külföldön élő magyar állampolgárok a magyarországi választásokon!" Érvelj a tételmondat mellett vagy ellen! (Jog szakirány)

3, A techóriásoknak komoly hatásuk van a gazdasági szektorokra. Érvelj a tételmondat mellett vagy ellen! (Média szakirány)

Amennyiben nem jutsz be a fenti, létszámkorlátos programok egyikére sem, a Középiskolás Program tagjaként a Moodle Tudástárban feltöltött tananyagok segítségével tájékozódhatsz egy-egy témában. A márciusi rendezvényünkhöz hasonlóan meghívott előadóinkkal egyeztetve online formátumban, olvasmányok, cikkek és videók segítségével nyújtunk betekintést a jövő technológiájába?

Csütörtök délután 17.00 óráig mindenkinek visszajelzünk, hogy bekerült-e a választott programjára.

Az alábbi tananyagokkal készülünk, melyeket az április 13-i héten folyamatosan töltünk fel Nektek az e-learning felületre, illetve az eseményhez is belinkelünk:

A 3D nyomtatás rejtelmei (Dr. Kovács Norbert Krisztián, egyetemi adjunktus, BME Gépészmérnöki Kar)
A jog jövője (Kálmán Kinga, MCC Egyetemi Program, jog szakirány)
A mesterséges intelligencia kutatása és gyakorlati alkalmazása (Szertics Gergely, MI Koalíció)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Regisztráció határideje: 2020. április 16. (csütörtök) 16:00
Az esemény időpontja: 2020. április 18. (szombat) 9:00-14:30

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!