2023. december 6-án 15:00 órakor várunk mindenkit a „Székelyhíd Szerelem-ösvénye” fotókiállítás megnyitójára az MCC debreceni képzési központ aulájában (MCC- Aranybika aula), mely kiállítás apropóját az adja, hogy Debrecen a Szerelem-tanösvény negyedik állomását, „a döntést” fogadta örökbe.

A kiállítást 16 órától egy beszélgetés követi „Legyünk egymás ajándékai” címmel, melynek főszereplője Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes lesz. Böjte Csaba gondolatai interaktív beszélgetésre is lehetőséget teremtenek, így a résztvevők személyes kérdéseiket is feltehetik az előadást követően.

Előadás időpontja: 2023.12.06. (szerda) 16:00

Előadás helyszíne: MCC Aranybika – 4025 Debrecen, Piac u. 11-15.

Leírás:Böjte Csaba szerzetes életének középpontjában az emberi kapcsolatok fontossága és az emberi értékek megtartása áll. Szerzetesi munkájában a rászoruló gyerekekkel foglalkozik, akik sanyarú körülmények között nőnek fel. Ők azok, akiknek a legnagyobb szükségük van az emberi melegségre és törődésre. Vendégünk azt hirdeti, hogy a szeretet és az emberi kapcsolatok erőteljesen befolyásolják az életünket, és mindenki képes megváltoztatni valaki más életét azzal, hogy egyszerűen csak jelen van és szeret.Az előadás rávilágít arra, hogy az ajándékozásnak mélyebb jelentése van, mint a külső formák vagy materiális értékek. A karácsony ünnepe ideális alkalom arra, hogy megemlékezzünk arról, milyen fontos az emberi kapcsolatok és a szeretet, és hogy legyünk egymás ajándékai, amikor megosztjuk az időnket és figyelmünket egymással.Fontos, hogy ne csak a karácsonyi időszakban, hanem egész évben emlékezzünk meg erről a fontos üzenetről, és tegyük meg a lépéseket az emberi kapcsolatok megerősítése.

Előadónk:

  • Böjte Csaba - ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója

Az előadáson történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

A regisztráció határideje: 2023.12.06. 10:00 

 

Regisztráció!