Időpont: 2024. március 07. (csütörtök) 16:30-18:30 óra
Helyszín: MCC kecskeméti képzési központja (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 4.)
Előadó(k): Dr. Kovács Erik és Dr. Zay Balázs (az MCC Klímapolitikai Intézetének vezető kutatói)
Továbbá: A Középiskolás Program kecskeméti diákjai

Cím: Ezeregyéjszaka meséi? – szakmai tapasztalatok, élmények a dubaji ENSZ klímacsúcsról
Továbbá: Milyen lesz Kecskemét 2050-ben? – projektbemutató a Középiskolás Program kecskeméti diákjainak prezentációja

2023. november 30. és december 12. között rendezték Dubajban az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) 28. éves klímatalálkozóját (COP28), ahol a világ vezetői megvitatták, hogyan lehetne enyhíteni a klímaváltozás hatásait és egyúttal felkészülni a jövőbeni szélsőségekre és változásokra.
A 28. esemény sem múlt ígéretek és viták nélkül. De vajon mit teljesítettek eddig az országok az elmúlt bő három évtizedben az ígéreteikből, milyen eredményeket értek el az idei Részes Felek találkozóján?
Többek között erre is keressük a választ Dr. Kovács Erik és Dr. Zay Balázs az MCC Klímapolitikai Intézet vezető kutatóival az „Ezeregyéjszaka meséi? – szakmai tapasztalatok, élmények a dubaji ENSZ klímacsúcsról” c. előadáson.

Továbbá:
Az MCC Középiskolás Program kecskeméti diákjai megálmodták, milyen lesz Kecskemét városa 2050-ben. Kreatív víziójukat a Digitális Tudásközponttal együttműködve egy interaktív terepasztalon tették láthatóvá. A projektmunka során feltárt és kidolgozott, a város jövőjére vonatkozó mutatják be.
Nyolc fejlesztendő szakterületet helyeztek fókuszba a diákok, amelyeket látványos terepasztalon is ábrázoltak 3D nyomtatással. Elképzeléseiket az alábbi szakterületek mentén ismertetik: kultúra és szórakozás, oktatás, egészségügy és sport, infrastruktúra, közlekedés, ipar, energetika és mezőgazdaság. A gazdaságfejlesztés, élhető város és települési imázs fejlesztési dimenziók mentén prezentálják Kecskemét jövőjére vonatkozó javaslataikat

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. Tájékoztatjuk, hogy rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: kecskemet@mcc.hu

 

Regisztráció!