Augusztus 6-án, szombat reggel indultunk útnak a Szigetköz irányába. A Kisbodak mellett található Esthajnalcsillag kempingbe megérkezve hamar nekiláttunk sátraink felállításához, s egy óra után már állt a tábor. Ezt követően a kemping vezetője ebéddel készült nekünk, majd a rövid kenu- és mentőmellény használatról szóló előadás után elindultunk, hogy felfedezzük a Szigetköz varázslatos világát. A vezetett vízitúrán néhány borulással is szembesülnünk kellett, azonban vezetőnk – aki Matula bácsira hasonlított – mindenben segített nekünk. Volt, hogy a kenuk szétszóródva, volt, hogy összekapaszkodva haladtak a holtágakon. Többször kikötöttünk, így strandolásra is volt lehetőség.

Ezalatt táborhelyünkön már rotyogott az ízletes paprikáskrumpli a bográcsban, amit a fárasztó nap után boldogan fogyasztottunk el. A nap azonban korántsem ért véget: kiderült, hogy az este Kisbodakon falunapot és utcabált tartanak. Életünk egyik legemlékezetesebb estéje vette kezdetét, a kis falu rendezvényén a közönség felét MCC-sek adták, sőt, a szintetizátoron játszó művész úr még a zenei kívánságainkat is teljesítette. Így mutatkozott be az MCC a kisbodaki utcabálon.

A másnapi reggelit követően – megfogyva bár, de törve nem – ismét vízre szálltunk, és új útvonalakat jártunk be a Szigetköz holtágaiban. Ezalatt a csapat egy másik része a közeli erdőkben kirándult. Visszaérkezés után elfogyasztottuk ebédjeinket, majd buszra szálltunk, és hazaindultunk Budapesre. Talán életünk egyik legemlékezetesebb evezése volt ez.