A Mathias Corvinus Collegium szeretettel meghívja Önt „Europe under Reconstruction?” című kerekasztal-beszélgetésére.

Az elmúlt öt év során az európai politikai tér nagyfokú átalakulásának lehettünk tanúi. Az Európa peremvidékein kitörő harcok, a tömeges migráció, az európai biztonságot megrendítő terrorcselekmények, a britek kilépése, újabban pedig egy kereskedelmi színezetű konfliktus a nagyhatalmak között olyan kihívások elé állították kontinensünket, amilyenekkel az elmúlt 50 évben nem találkozott. Európa társadalmaiban – főleg a migráció megítélése kapcsán – felszínre került egy régóta létező törésvonal: felmerült problémáinkat vajon helyi szinten, állami keretek között kell megoldani, vagy törekednünk kell az egységes európai állásfoglalásokra? A vélemények megoszlanak országok között, de akár országokon belül is. Vajon megérett az európai politikai projekt újragondolása? Melyik megoldás szolgálná térségünk, országunk érdekeit? Mi lesz a tétje a jövő évi Európai Parlamenti választásoknak? 

A Mathias Corvinus Collegium kerekasztal-beszélgetésében hazai és külföldi vendégeink segítségével többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Időpont: 2018. szeptember 26. (szerda) 19:00

Helyszín: Mathias Corvinus Collegium – MCC, 1016 Budapest, Somlói út 51.

 A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

  • Claude Chollet – üzletember, az Observatoire du journalisme alapítója
  • Dr. Lattmann Tamás – jogász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
  • Dr. Orbán Balázs – miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár
  • Tordai Bence - országgyűlési képviselő, a Párbeszéd Magyarországért frakcióvezető-helyettese

 Moderátor: Szilvay Gergely – a mandiner.hu újságírója

Az esemény angol nyelven zajlik és sajtónyilvános.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Mind a résztvevők, mind a sajtó képviselői ITT tudnak ingyenes jegyfoglalással regisztrálni.