Németország legnépesebb és gazdaságilag legerősebb tartománya, Észak-Rajna-Vesztfália (NRW) május 15-én új tartományi parlamentet választ. Bár idén négy különböző tartományban lesznek parlamenti választások, szövetségi politikai szempontból egyértelműen ez a legjelentősebb, többek között azért is, mert jelenleg NRW az egyetlen tartomány, amelyben az ún. polgári fekete–sárga (CDU, FDP) koalíció kormányoz.

Ennek fényében több kérdés is felmerül: Melyik párt lesz a legerősebb, amely majd a miniszterelnököt adhatja? Milyen kormánykoalíció fogja a jövőben kormányozni az egyik legfontosabb tartományt, illetve milyen jelentőséggel bír az észak-Rajna-vesztfáliai tartományi választás a szövetségi politika szempontjából?

Hogy ezekre a kérdésekre választ kaphassunk, a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért élő közvetítéssel egybekötött választási eredményvárót szervez, amelyre szeretettel hívjuk Önt is.

A regisztrációhoz kattintson 2022. május 10-ig IDE.


Az esemény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Felhívjuk figyelmét, hogy rendezvényeinken kép-, hang-, és videófelvételek készülhetnek, amelyek közzétételre kerülhetnek online felületeinken. Az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik a beleegyezéséről.