Egy héttel a magyar országgyűlési választásokat követően, ismét külföldi vizekre evezünk Election Night programsorozatunkkal. Ezúttal a francia elnökválasztás első fordulóját kísérhetitek nyomon, ahol ugyan még nem derül ki, hogy ki fog a francia állam élén állni a következő öt évben, ugyanakkor kiderül, hogy ki lesz az a két jelölt, akik közül végül kikerül a győztes. Az esemény francia nyelven kerül megrendezésre, így ha beszéled a nyelvet, akkor egy igazán autentikus környezetben követheted az eseményeket. De ha nem, akkor se riadj vissza, hiszen a szinkrontolmácsolás biztosítva lesz az esemény végéig.

Election Night sorozatunk amellett, hogy bemutatja az adott ország politikai és választási rendszerét; annak kultúrájába is igyekszik bevonni a közönséget. Így ha érdekel a francia kultúra, a gasztronómia akkor itt a helyed, hogy egy-két macaron és croissant mellett megvitassuk a francia kampányt, a jelölteket, és a választás eredményeit.

A program francia nyelvű lesz, MAGYAR szinkrontolmácsolással. Angol nyelvű szinkrontolmácsolás nem lesz.


Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/regisztracio-election-night-franciaorszag

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


PROGRAM

18:00 Megnyitó

18:15 - 19:15 Mely jelöltek, és milyen körülmények alakították a választási kampányt?

Moderátor: Sztáray Júlia

Résztvevők: Edouard Husson, Soós Eszter, Collet-Retkes Dorottya

19:15 - 20:00 Vacsora

20:00 - 20:30 Eredmények követése

20:30 - 21:00 Szünet

21:00 - 22:00 Az eredmények függvényében milyen következményekkel kell szembenéznie Franciaországnak a következő hónapokban és években?

Moderátor: Pavelka Lívia

Résztvevők: Rodrigo Ballester, Thibaud Gibelin

22:00 Kötetlen beszélgetés, programok

Programok: Bonbon készítés, fotósarok, pezsgőkóstolás