Az oktatás és a vallás kapcsolata a történészek, társadalomtudósok és pedagógusok érdeklődésének középpontjában áll. A vallás és az oktatás, az emberiség két legrégebbi törekvése, régóta szoros kapcsolatban áll egymással, és mindegyikük különböző módon befolyásolja a másikat. Bár a vallás nem az egyedüli meghatározója az iskolai végzettségnek, elismerten az egyik olyan tényező, amely befolyásolhatja az iskolai teljesítményt. Fernando Griffith, Paraguay korábbi kulturális minisztere és a Paraguay Poderoso jelenlegi elnöke az egyház és az iskola e kényes kölcsönhatásáról, valamint arról a kapcsolatról fog beszélni, amelyet ma a modern világban kell fenntartaniuk.

Az esemény ingyenes, de a részvételi szándékot névre szóló regisztrációval kell véglegesíteni!

Minden vendégnek önálló regisztráció szükséges. Megértésüket köszönjük!

További információ: veszprem@mcc.hu

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Időpont: 2024.02.29. (csütörtök) 17.00

Helyszín: veszprémi MCC képzési központ (8200 Veszprém, Mikszáth K. u. 3.)A rendezvény nyelve angol, de igény esetén tolmácsgépet biztosítunk.


The relationship between education and religion has been a topic of interest for historians, social scientists, and educators. Religion and education, two of humankind's oldest endeavors, have long had a close association, with each influencing the other in various ways. While religion is not the sole determinant of educational attainment, it is recognized as one of the factors that can affect educational achievement. Fernando Griffith - Paraguay's former minister of culture and current chairman of Paraguay Poderoso will discuss this delicate interplay of church and school and the relationship it should have today in the modern world. 

 

Regisztráció!