Figyelem!

  • Fokozott biztonsági ellenőrzések miatt nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy minimum 15-20 perccel a rendezvény kezdete előtt érkezzenek meg, hogy időben tudjunk kezdeni.
  • Kézitáskánál nagyobb csomagot senki nem vihet be a rendezvényre. Ezt a csomagszobában tudják elhelyezni.
  • Kérjük, részvételi szándékát előzetesen jelezze regisztrációjával!

„A két állam közötti nagyfokú összefonódás nehezen lenne elképzelhető Konrad Adenauer és David Ben-Gurion munkássága nélkül. Barátságuk, amely 1945-ben lehetetlennek tűnt idővel a két ország »lehetetlen barátságává« vált. ”David Ben-Gurion és Konrad Adenauer a 20. század két nagy államférfija. Életük a német és az izraeli történelem révén sok tekintetben összefonódik, és az eltérő körülmények ellenére megdöbbentő párhuzamokat mutat. Mindkét férfi úgy vonult be a történelembe, mint országuk új államiságának megalapítói.

Dr. Michael Borchard politológus Ben-Gurion és Adenauer életét párhuzamos történetként meséli el és történelmi kontextusban mutatja be szinte lehetetlen barátságukat, amely államaik és nemzetük barátságává is vált, egyúttal szemléltetve, hogy mit tanulhatunk ma ettől a két nagyszerű embertől.

A könyv magyarországi bemutatójára a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért szeretettel meghívja Önt a

Egy lehetetlen barátság: David Ben-Gurion és Konrad Adenauer

című könyvbemutatóra és pódiumbeszélgetésre

Dr. Michael Borchard A Konrad-Adenauer-Stiftung Tudományos Szolgálatának főosztályvezetője, a Kereszténydemokrata Politika Archívumának vezetője, a Bundeskanzler-Helmut-Kohl-Stiftung elnökhelyettesével

és

Volker Resing A Cicero Berlini Köztársaság rovatának vezetőjével.

A rendezvény keretében nyitóbeszédet mond Őexcellenciája

Julia Gross Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete

2023. március 14., 17.00 óra, Mathias Corvinus Collegium – Scruton Kávézó (1113 Budapest, Tas vezér 3-7.)

A rendezvény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk.

Regisztráció 2023. március 12-ig az alábbi linken lehetséges: ITT

Az eseményen kép-, hang- és videofelvételek készülnek, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.