Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az MCC Veszprémi Képzési Központjának első szakmai napjára, ahol Középiskolás Programunk bemutatkozása mellett, a német választások eredményeiről és lehetséges hatásairól is megrendezésre kerül egy kerekasztal-beszélgetést.

Program:16.30-17.30 - MCC Középiskolai ProgramElőadó: Bartusz-Dobosi László (A Középiskolás Program vezető oktatója) - Kulturális globalizáció

18.00-19.00 – Kerekasztal-beszélgetésRésztvevők: Dr. Bauer Bence (Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója), Dr. Holm Putzke (University of Passau büntetőjogi professzora)(Az előadás nyelve német, tolmácsgépet igény esetén biztosítunk a résztvevőknek.)

Téma: Német választások eredménye, hatásaiIzgalmas választási periódus zajlik Németországban. Az utóbbi hetekben egyre szorosabb a politikai pártok versenye a szeptember végi németországi szövetségi parlamenti választásokat megelőző kampányidőszakban. Az MCC Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért több alkalmas előadássorozattal követte kiemelt figyelemmel az eseményeket. Ennek az eseménynek méltó záróakkordjaként a választások eredményét értékelik szakértőink, és annak lehetséges hatásait a német kül- és belpolitika, kitekintéssel a németek EU-ben betöltött jelentős szerepére.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/veszpremi-szakmai-nap

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!