A 2021. szeptember 26-i Bundestag-választás keretében választották meg a 20. német szövetségi parlament képviselőit. A választás fordulópontot jelentett, hiszen Angela Merkel kancellár 16 éves kormányzását követően a választás után új kormányt alakítottak. 

Az „Egy korszak vége – Merre tart Németország Merkel után?c. rendezvénysorozat bemutatja a Bundestag-választás eredményét, a kormányalakítással kapcsolatos elvárásokat és az egyes pártok hazánkkal kapcsolatos politikáját.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Mathias Corvinus Collegiumnál működő Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért intézetnél tartózkodó Visiting Fellow Szegedre látogat, ahol pódiumbeszélgetés keretében első kézből kaphatunk hiteles németországi információkat.

A pódiumbeszélgetésen részt vesz Prof. Dr. Holm Putzke jogtudós, a Passaui Egyetem professzora, az MCC Visiting Fellowship Program vendégoktatója, valamint Dr. Bauer Bence LL.M, a Mathias Corvinus Collegiumnál működő Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója.

Program:
18:00-18:10    Köszöntőbeszéd - Dr. Asztalos Kata, az MCC Szegedi Központjának vezetője
18:10-19:10    Pódiumbeszélgetés: Egy korszak vége - Merre tart Németország Merkel után?
19:10-19:30    Beszélgetés a publikummal

A rendezvény német nyelven kerül megrendezésre. Német-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. A maszk viselése nem kötelező, illetve a program védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.

Regisztrációs link: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/mcc-szeged-egy-korszak-vege-merre-tart-nemetorszag

Regisztráció határideje: 2021.10.19. 15:00

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!