A Blokád 2022-ben bemutatott magyar életrajzi film Vidnyánszky Attila és Seress Zoltán főszereplésével. 2022-ben ezt a filmet jelölte Magyarország Oscar-díjra.

A film az 1990-es taxisblokád négy napjának krónikája keretében, a kulisszák mögötti küzdelmekbe, alkukba és a válságot kezelő, a demokráciáért küzdő Antall József miniszterelnök magánéletébe is enged bepillantást.

A rendezvény első felében vendégeink megtekinthetik a Blokád című filmet (90 perc). Ezt követően a forgatókönyvíró Köbli Noberttől– aki az MCC Story Lab vezetője – és a filmbéli Antall Józsefet alakító ifj. Vidnyánszky Attila színész, rendezőtől tudhatnak meg néhány kulisszatitkot az alkotási folyamattal kapcsolatban.

Köbli Norbert Balázs Béla-díjas, Érdemes Művész forgatókönyvei nagy részénél az a 20. századi magyar történelem szolgált alapul, amelynek hatásait még ma is érezhetjük, hiszen szinte nincs olyan magyar család, amelynek ne lennének emlékei ennek a korszaknak a szörnyűségeivel kapcsolatban. Köbli Norbert ezért is tartja fontosnak, hogy a kollektív tudattalanban élő, feldolgozatlan emlékeket felszínre hozza, és élményszerű, izgalmas formában tárja őket elénk.

Ifj. Vidnyánszky Attila 1993-ban született Beregszászon. 2010-ben felvételt nyert a Színház-és Filmművészeti Egyetem színész szakára, Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályába. 2014-ben elnyerte a Gundel Művészeti Díjat, 2015-ben a színikritikusok a legígéretesebb pályakezdőnek választották, 2016-ban Junior Prima-díjas lett. 2017 óta a Vígszínház társulatának tagja.

A beszélgetés moderátora Nagy Gergely, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium végzős középiskolás diákja.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Vendégeink részére a parkolást az intézmény udvarán tudjuk biztosítani.

 

Regisztráció

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!