Félvilág, Örök tél, Hacktion, Válótársak, A berni követ, Katinka, A tanár, Blokád
Mi a közös bennük? Köbli Norbert. A forgatókönyvíró.Nézd meg legújabb filmjét, a Blokádot, és találkozz az alkotóval!
Ismerd meg a forgatókönyvírás kulisszatitkait!
A „Félvilág” Mágnás Elzájától, a berni követig, a „Válótársak” válófélben lévő férfiúitól az „Örök Tél” Irénjéig számos karakter megálmodója, Köbli Norbert forgatókönyvíró mesél el nekünk néhány kulisszatitkot az alkotás folyamatáról.
A Balázs Béla díjas Érdemes Művész forgatókönyveinek nagy részénél az a 20. századi magyar történelem szolgált alapul, amelynek hatásait még ma is érzhetjük, hiszen szinte nincs olyan magyar család, akinek ne lennének emlékei ennek a korszaknak a szörnyűségeivel kapcsolatban. Köbli Norbert ezért is tartja fontosnak, hogy a kollektív tudattalanban élő, feldolgozatlan emlékeket hozza felszínre, és élményszerű, izgalmas formában tárja őket elénk. Legújabb, „Blokád” című filmje az 1990-es taxisblokád négy napját mutatja be, és a kor valóságos szereplőit is felsorakoztatva idézi fel – a politikai krimik izgalmával – azoknak az októberi napoknak a küzdelmeit, és enged bepillantást az akkori miniszterelnök mindennapjaiba és magánéletébe is.
A beszélgetés során a forgatókönyvírás folyamatáról, az alkotás szépségeiről és küzdelmes perceiről, a filmkészítés nehézségeiről és a sikerekről, megvalósult és meg nem valósult filmötletekről is hallhatnak az érdeklődők.

Vendég: Köbli Norbert forgatókönyvíró, az MCC Story Lab vezetője

Program:

  • 17:00 - Blokád című film vetítése
  • 18:30 - beszélgetés Köbli Norbert forgatókönyvíróval

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött: ITT

A regisztráció határideje: 2023. április 25. (kedd) 23:00 óra