1. Bitcoin és kriptopénzek | 10:00 - 11:00

Dr. Sebestyén Géza előadása

Kriptovaluta-befektetés, bitcoin bányászat, mesés gazdagság csupán a számítógépünk mellett ülve… Olyan szófordulatok ezek, amelyeket még azok is gyakran hallanak, akik nem feltétlenül ássák bele magukat az aktuális gazdasági trendek mélységeibe.

Dr. Sebestyén Géza előadása során azt a kérdést vizsgálja, hogy mennyire tekinthető az arany digitális alternatívájának a bitcoin. Emellett azt is megtudhatjuk, milyen hatása van a kriptopénzek jövőjére annak, hogy a nyakunkban nem blokkláncot hordunk, és hogy egy gyermeknek sem meséltek a szülei a bitcoinhajú lányról. A szakember arra a kérdésre is keresi a választ, hogy érdemes-e egy fiatalnak otthagyni az egyetemet és kriptopénzek bányászatától vagy virtuális valutákba való befektetéstől remélni az anyagi biztonságot.


2. A Kennedy-gyilkosság története | 11:00 - 12:00

Dr. Hahner Péter előadása

1963. november 22-én a dallasi Dealy Plaza nevű téren egy orvlövész lövedékei végeztek John F. Kennedyvel, az Egyesült Államok 35. elnökével. Az elmúlt több mint fél évszázad alatt a legkülönbözőbb önkéntes nyomozók, szenzációhajhász újságírók, riporterek és filmrendezők zúdították ránk a legváltozatosabb összeesküvés-elméleteket. Ha viszont sorra vesszük a Kennedy-gyilkosság közismert tényeit és józan fejjel átgondoljuk a történteket, ki fog derülni, hogy semmilyen rejtély nem áll az ügy hátterében.


3. Hogyan gondolkodjunk a klímaváltozásról? | 13:00 - 14:00

kerekasztal-beszélgetés

Napjaink egyik legnagyobb problémája kétségkívül a klímaváltozás. A Cambridge-i Egyetemen is oktató Dr. Calum T. M. Nicholson az éghajlatváltozás társadalmi következményeinek megértését új alapokra helyező kutatásokat végez, különösen a migrációval és a nemzetközi fejlesztéssel való kapcsolatának összefüggésében. Kovács-Magosi Orsolya a PhD tanulmányait azzal a céllal kezdte meg, hogy feltárja, hogyan gondolkoznak és mennyire érintettek a különböző generációk a környezetvédelmi kérdésekben. A kerekasztal-beszélgetés során az éghajlatváltozás különböző aspektusait vizsgálják, újszerű megközelítésben.


Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://forms.gle/F2GGXoqBZkCHGsjKA

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!