Ismerjük a felnőttek nézeteit a házasságról, a meddőségről, a reproduktív technológiákról, az azonos neműek gyerekneveléséről, a válásról és az örökbefogadásról. De gondolkodtunk-e azon, hogy ezek a kérdések miképpen néznek ki a gyerekek szempontjából?

A Szemünk fényei egy olyan aspektust emel ki, amely eddig szinte egyáltalán nem kapott figyelmet: a gyermekek érintettségét „a felnőttek ügyeiben”. Globális szintű szemléletváltásra van szükség, amely lehetővé teszi, hogy a felnőttek önző, énközpontú megközelítése helyett a gyerekek szempontjai érvényesüljenek, legyen szó a válás miatt felbomló családokról, az azonos nemű párok gyerekvállalásáról, a mesterséges megtermékenyítés különféle formáiról vagy a béranyaság és az örökbefogadás egyre inkább iparszerűvé váló mechanizmusairól. A szerzők szerint a házasság intézménye képes a leginkább arra, hogy megvédje a gyerekeket az anya vagy apa nélküli gyerekkortól és az életre szóló sérülésektől. A felnőtt társadalom tagjainak magánemberként és döntéshozóként is felelősségük, hogy a felnövekvő generációk részesüljenek abban a védelemben és biztonságban, amelyet kizárólag a teljes család képes nyújtani számukra.

Erről a kötetről értekezik

  • Katy Faust, a könyv szerzője és a Them Before Us gyermekjogi szervezet alapítója,
  • és Boris Kálnoky, az MCC Média Iskola vezetője.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/registration-them-before-us

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!