„Dunai II kapja a labdát, megfordul, lő és gól!” – hallhattuk félig extázisban kiabálva a kommentátort 1969. májusában, a Csehszlovákia elleni futball mérkőzésen. Sportolóink sikerei egészen különleges és megfoghatatlan érzést képesek kiváltani, emlékezzünk csak a 2016-os focilázra, amikor egy ország énekelte, hogy az éjjel soha nem érhet véget, vagy arra a legendás mondatra, amit Hajdú B. István az athéni olimpia vízilabda döntőjének megnyerése után mondott: „Sosem hittem volna, hogy tizenhárom fürdőgatyás férfitől még elsírom magam!”

Mi, nézők általában csak a végeredményt látjuk, a sikerek mögött húzódó, néha emberfeletti munkáról, a könnyekről, verítékről, a testi-lelki fájdalomról, a lemondásokkal teli életről vajmi keveset tudunk, pedig ezek nélkül nem emelkedhetett volna az árbóc legmagasabb fokára a magyar zászló 1975-ben Kalkuttában, mikor Jónyer István egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett az asztalitenisz világbajnokságon.

Halhatatlan sportolóinkkal, Dunai Antal futballistával és Jónyer István asztaliteniszezővel sikerekről, munkáról és alázatról, a sport iránti szenvedélyről beszélgetünk. Személyes tapasztalataik alapján első kézből hallhatjuk, hogyan válhat valakiből olimpiai vagy világbajnok, megcsodálhatjuk a világversenyeken szerzett érmeiket.

Moderátorként közreműködik Füleky András, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének adminisztratív igazgatója.

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: ITT

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: pecs@mcc.hu