"A világot, amit ismerünk, a tömegmédián keresztül ismerjük."

Ez az idézet Niklas Luhmanntól, a múlt század egyik legjelentősebb szociológusától származik, aki 1998-ban halt meg. Amikor Luhmann ezt a mondatot megfogalmazta, az internet még gyerekcipőben járt.

Bár a média világa 1998 óta jelentősen megváltozott, és a világ minden tájáról származó információkhoz való hozzáférés soha nem volt még ilyen egyszerű, úgy tűnik, akkor még nem volt egy "európai nyilvánosság" kialakulóban. Éppen ellenkezőleg: az elmúlt tíz évben inkább az identitásról szóló viták domináltak, amelyek nem utolsósorban a nemzetállamok kulturális alapjairól szóltak. Hogyan alakította ez a változás a német médiateret és az Európával kapcsolatos nézeteket?

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Magyar-Német Intézete az Európai Együttműködésért szeretettel meghívja Önt a "Az európai médiatér átalakulóban" című rendezvényre.

A rendezvény részeként örömmel üdvözöljük Frank LÜBBERDING újságíró és német napilapok politikai rovatának szerzőjét hogy előadást tartson, amelyet egy panelbeszélgetés követ Boris KÁLNOKY a Mathias Corvinus Collegium Médiaiskolájának vezetőjével

A rendezvény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A rendezvény programja itt található: ITT

Regisztráció 2023. január 27-ig az alábbi linken lehetséges: ITT

Az eseményen kép-, hang- és videofelvételek készülnek, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.