Napjaink válságai arról tanúskodnak, hogy Európa és a világ, akárcsak Németország, egy paradigmaváltáson megy keresztül. Németország gazdasága gyengül, az országba irányuló illegális migrációs hullám nem csillapodik, és a társadalom egyre nagyobb része aggódik saját jólétéért és a közbiztonságért. Végül, de nem utolsósorban egyre több vállalat fordít hátat Németországnak.

Ez a bizonytalanság egyértelműen visszatükröződik a legfrissebb közvélemény-kutatásokban is: az Alternatíva Németországért népszerűsége rohamosan emelkedik, míg a Zöldek, akik lassan egy évtizede jelentős befolyással bírnak a közéleti vitákra és a kormányzati politikára, az elmúlt hónapokban érezhetően veszítettek népszerűségükből.

Mire vezethető vissza ez a politikai, társadalmi és gazdasági megrekedés? Hogyan lehet megoldani a Németország előtt álló égető problémákat? És végül: milyen szerepet játszanak ebben a Zöldek?

E kérdések első kézből történő közös megvitatására a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért pódiumbeszélgetéssel egybekötött előadást szervez A Zöld határon is túl… címmel Boris Palmer Tübingen főpolgármesterével.

 

A rendezvény nyelve német, német-magyar szinkrontolmácsolást korlátozott számban biztosítunk. Az eseményen való részvétel személyes meghívóhoz és regisztrációhoz kötött, amelyet 2023. augusztus 31-ig ezen a linken tehet meg.

A szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényen kép-, hang- és videofelvételeket készítsen, amelyek nyilvánosságra hozhatók. A regisztrációval és a részvétellel kifejezett beleegyezését adja ehhez.