Manapság nemcsak a tengerentúlon, hanem Európa-szerte is egyre jobban terjednek a logikus gondolkodást nélkülöző álláspontok, amelyek a maguk dogmatikus módján hagynak figyelmen kívül más véleményeket, és –  mellőzve az érvek összeütköztetését – nem hagynak teret a nyílt párbeszédnek. Hamis jelzőikkel így az egész társadalmat is tönkretehetik, amennyiben nem ütköznek ellenállásba, márpedig a progresszív szélsőségekben szocializálódott csoportok a  saját maguk által kialakított buborékjaikban nem találkoznak ellenvéleménnyel. Dr. Gad Saad szerint ezen viták és véleményütköztetések elutasítása legalapvetőbb szabadságjogainkat sérti. „A parazita elme” című könyvében az író amellett érvel, hogy ne hagyjuk a mindenféle racionalitást túllépő „haladó” gondolkodás további térnyerését.

Gad Saad író, akadémikus, pszichológus, a kanadai Concordia Egyetem professzora. Fő kutatási területe az evolúciós pszichológia alkalmazása a fogyasztói magatartásra.


Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/mcc-miskolc-k%C3%B6nyvbemutat%C3%B3-2022-04-20

A regisztráció határideje: 2022.04.20. 12 óra

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!