Ebben a baráti hangvételű vitában a brit Calum T. Nicholson és az amerikai Stephen Sholl „küzd meg a ringben” egymással, hogy eldöntsék, az angol nyelvnek és kultúrának melyik változata a jobb. Az MCC két vendégoktatója feltárja nekünk, miben is tér el egymástól a brit és az amerikai humor és kultúra, és egyáltalán miben más az egyazon tőről fakadó, mégis eltérő két nyelv. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek az „angloszféra” országainak különbözőségeibe is, míg végül eljutunk a kardinális kérdésig: brit vagy amerikai?

Előadóink:

Calum T. Nicholson

Dr. Nicholson korábban fejlesztési tanácsadóként és parlamenti kutatóként is dolgozott, a Cambridge-i Egyetemen a nemzetközi fejlesztésről, a nemzetközi migrációról és az éghajlatváltozás politikai vonatkozásairól tart kurzusokat. Dr. Nicholson emellett a közösségi média politikai, kulturális és történelmi jelentőségéről is tart nagy sikerű órát. E témáról jelenleg könyvet is ír.

Dr. Nicholson minden kurzusán arra törekszik, hogy az adott kérdést a lehető legszélesebb politikai, kulturális, történelmi és filozófiai kontextusba helyezze, hogy megkérdőjelezze előítéleteinket és rámutasson ellenőrizetlen feltételezéseinkre.

 

Stephen T. Sholl

Stephen Sholl jelenleg a Virginia Tech School of Public and International Affairs MA hallgatója. 2021-ben a Hungary Foundation és az MCC közös ösztöndíjprogramjának, a Budapest Fellowship Programnak ösztöndíjasa volt.

A washingtoni és brüsszeli tanulmányai és munkája során tudományos kutatásainak nagy részét a transzatlanti kapcsolatokra és Közép-Európára összpontosította, első diplomamunkáját az emlékezetpolitika magyar külpolitikára gyakorolt hatásairól írta.

A Budapest Fellowship Program keretében a Nemzeti Emlékezet Bizottságánál kutatott a magyarországi kommunista időszakról. Korábban a Kenti Egyetem Brussels School of International Studies képzésén szerzett MA diplomát nemzetközi konfliktus és biztonságpolitikai tanulmányok szakon, valamint előtte BA diplomát történelemből a Freed-Hardeman Egyetemen.

 

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Regisztráció

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!