Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a szekszárdi Mathias Corvinus Collegium december 5-én 14:30 órakor megrendezésre kerülő szakmai rendezvényének facebook eseményének felületén.A PROGRAMRÓL:

Setényi János előadó arra a kérdésre keresi a választ, hogy mit jelent a ma iskolája számára a mesterséges intelligencia megjelenése. Előadásának első részében olyan közkeletű nézeteket cáfol, miszerint a gép "mélytanul" vagy éppen "gondolkodik." Ezután az oktatásba történő korábbi technológiai behatolásokat elemzi, különös tekintettel a kudarctörténetekre. Végül egy olyan pozitív jövőképet vázol, amelyben az AI hasznos társa és támogatója lehet a pedagógusoknak.

Bányai Sándor rendhagyó foglalkozása nem csupán előadás, bemutató, hanem az élménypedagógiai módszerének saját-élményű kipróbálása is. A konkrét feladat egy rejtőzködő (elrejtett…) kortárs szöveg reprodukálása a legkülönbözőbb személyes érdeklődéseknek megfelelő módszerekkel, a lehető legtöbb szociális kompetenciát próbára téve és fejlesztve. A résztvevők a megszerzett tudással maguk kísérleteznek, ahelyett, hogy mások tapasztalatait olvasnák vagy hallgatnák. Ez a személyes élmény nyújthat motivációt a módszer gyerekek közötti kipróbálásához is, hiszen az életben szükséges komplex cselekvőképesség csak az életszerű helyzetekben történő tényleges cselekvés során fejlődhet. A végrehajtás után nagy gondot fordítunk a feldolgozásra, pozitív visszajelzések közvetítésére, a szituációban rejlő tanulságok levonására, és a más területeken is alkalmazható készségek és képességek felismertetésére. A workshop hétköznapi, olcsón beszerezhető, fantáziadús és szellemes eszközökkel mutatja be a felhasználás lehetőségeit a jégtörő játékoktól a névtanulásig, a páros kommunikációs szituációktól, a bizalomjátékokig és a kreatív problémamegoldásig.

Előadók:

Setényi János, az MCC Tanuláskutató Intézet igazgatója

Bányai Sándor, élménypedagógiai tréner, a PTE címzetes egyetemi docense

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Regisztráció!