A Hotel Konferencia a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozásának és oktatásának győri központja.  

Győr belvárosában, a Bazilika és a Püspökvár szomszédságában, a Káptalandombon található szálloda izgalmas történelmi múlttal rendelkezik.

1978-ban született döntés arról, hogy a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár vendégházat épít a Káptalandombon. A vállalat 1985-re építette fel kereskedelmi és konferencia-központját a győriek csak „Kis Hilton” néven emlegették. A Hilton hotelláncot 1919-ben alapította a norvég–német származású Conrad Hilton, első szállodája 1925-ben Dallasban nyílt meg. Az első budapesti – egyben első kelet-európai – Hilton szálloda 1976 szilveszterén nyílt meg a Budai Várban. A budai történelmi környezetbe illesztéshez hasonlóan a Hilton szállodák igényességéhez és a Rába-gyár üzleti pozíciójához igazították a győri vendégház kialakítását. A terület beépítésének koncepciójában a műemléki, környezeti adottságok, műemlékvédelmi szempontok figyelembevétele fontos szerepet játszott. Külső megjelenésének egyszerűsége, az üvegfelületekben megmutatkozó műemlék épületek tükröződése, a gótika jelzésszerű megjelenése kiváló építészek, belső terei és díszítése elismert belsőépítész, valamint neves képzőművészek munkáját dicsérik.

A helyi tehetséggondozás ügyét szolgálva az MCC-nek köszönhetően az épület újra visszanyerheti régi patináját, miközben nyilvános rendezvényeknek is otthont ad. A központ megnyitása révén újból pezsgő élet költözik a Káptalandombra.

Az épületben 10 éves kortól az egyetemi évekig tanulhatnak a fiatalok. Az ún. juniorképzés az első éves egyetemistákat célozza majd, számukra bentlakásos kollégiumként működik.

Az MCC a központ kapuit szélesre kívánja tárni a helyi fiatalok mellett az érdeklődők előtt is, akik szívesen bekapcsolódnak a tehetséggondozó központ nyitott előadásaiba, szakmai programjaiba, illetve az itt megvalósuló konferenciákba, könyvbemutatókba is. Az MCC célja, hogy közösségi helyszínt biztosítson mind a nálunk tanuló fiatalok, mind pedig a programjaik iránt érdeklődők számára.