Igor Bandović 2019 novemberétől a Belgrádi Biztonságpolitikai Központ (Belgrade Centre for Security Policy) igazgatója.

Mielőtt a BCSP-hez csatlakozott, az Európai Balkán Alap vezető programmenedzsereként dolgozott, és az Alapon belül a szakpolitikai kutatásért és az érdekérvényesítő kezdeményezésekért felelt, többek között a Balkán Európában Szakpolitikai Tanácsadó Csoport és az agytrösztök támogatási programjainak koordinálásáért. Ő irányította a Gallup Balkan Monitor nevű regionális közvélemény-kutatást, amelyet a Gallup Europe vállalattal partnerségben végeztek (2009-2011). Igor Bandovic különböző nemzetközi szervezeteknek is dolgozott, többek között a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek (IOM) és az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) (2006-2008). 2002 és 2006 között a belgrádi Emberi Jogi Központban dolgozott, ahol kutatási prioritásai az emberi jogi oktatás, a nemzetközi büntetőjog és a megbékélés voltak.

Legutóbbi publikációi közé tartozik a „North macedonia: What's Next?", a "Balkan Strongmen and Fragile Institutions", a "The European Question in Serbia's Party Politics",  valamint a "The Role of Civil Society Organisations in Influencing the Policy-Making Process in the Western Balkans: Perspectives and Obstacles".

Igor Bandovic civil társadalmi szerepvállalása 1997-ben kezdődött, amikor megalapította a Libergraf nevű civil szervezetet, amely a közoktatás, az emberi jogok előmozdítása és a polgári aktivizmus területén tevékenykedik.

Nemzetközi jogot és nemzetközi kapcsolatokat tanult a Belgrádi Egyetemen és az University Unionon, Belgrádban, Szerbiában.