Gazdasági főigazgató-helyettesként fontos számomra a Collegium pénzügyi területén a prudens működés folyamatos fejlesztése és támogatása, ennek elérésében és fenntartásában nagy segítséget nyújtanak számomra korábbi munkatapasztalataim. Pályám elején könyvvizsgáló asszisztensként, majd supervisorként nagy vállalatok, pénzintézetek, bankok, biztosítók vizsgálata során megismertem ezen cégek környezetét, folyamatait, szabályozottságát, működési kockázatait, valamint azokat a gyakorlatokat, amelyekkel ezen társaságok biztosítani tudják a kockázatok minimalizálását és az előírások / szabályok szerinti működést, az ügyfeleik magas szintű kiszolgálása mellett. Majd az ellenőrzési területet követően lehetőségem nyílt arra, hogy egy nagyvállalatot belülről is megismerjek mint pénzügyi-számviteli vezető. Annak köszönhetően, hogy ez a terület egy vállalat szinte minden folyamatának utolsó működési egysége, így részt vettem a meglévő működési folyamatok fejlesztésében és újak kialakításában, ez által részletesen megismerve az egyes területeket és azok kapcsolatát a vállalati egységben.

A Collegiumban feladataim közé tartoznak a diákokkal és az Alapítvány munkavállalóival történő pénzügyi elszámolások, valamint a kapcsolódó folyamatok fejlesztése, kialakítása és támogatása. Emellett kapcsolattartás és együttműködés a pénzügyeket érintő szolgáltatókkal, személyekkel (bank, könyvvizsgáló, támogatók, adományozók).  

A Collegium életében jelentős lehetőségnek tartom, hogy diákjaink az általuk vezetett projekteken keresztül megismerjék és alkalmazzák egy vállalat folyamat- és feladatrendszerét, így már diákéveik alatt olyan tapasztalatokat és ismereteket szereznek, amiket a későbbiekben munkavállalóként kamatoztatni tudnak. Ezért is tartom fontosnak, hogy a pénzügyeket érintő feladatokban kollégáimmal különféle eszközökkel támogassuk a diákokat a projektek során, valamint mindig nyitottak vagyunk az esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolására. 

Végzettség:

  • Közgazdász (Vezetés és szervezés MSc, BCE GTK)
  • Közgazdász (Számvitel, BGE PSZK)
  • Igazgatás Szervező (BCE)

Nyelvismeret: angol és német